Verschil E-Bike en elektrische fiets

Twijfel jij nog tussen een E-Bike en een andere elektrische fiets? Maar weet jij niet precies wat nou de verschillen zijn? Het is daarom belangrijk om bij het aanschaffen van een E-Bike goed uit te zoeken welke variant bij jou past. Deze varianten zijn bijvoorbeeld bij Amslod E-Bikes te vinden. Wat belangrijk is om te onthouden bij het verschil tussen een E-Bike en elektrische fiets is het volgende: de fiets is een E-Bike als de fiets ook rijdt zonder dat je zelf hoeft te trappen. Wat betreft de E-Bike zijn er ook weer verschillende varianten qua hoeveel kilometer er gereden kan worden. Zo heb je E-Bikes die tot en met 25 kilometer per uur kunnen rijden, maar daarnaast heb je ook e-Bikes die tot en met 45 kilometer per uur kunnen rijden. Verder zijn er nog meer verschillen tussen een E-Bike en elektrische fiets.

E-Bike

Er bestaan verschillende varianten van de E-Bike, zoals bijvoorbeeld de E-Bike heren fiets. Daarnaast bestaat er een E-bike met een middenmotor en met een voorwielmotor. E-Bikes met een voorwielmotor zijn vaak goedkoper en maken minder geluid. Daarnaast ligt de motor in het voorwiel, wat er voor zorgt dat de fiets als het ware vooruit wordt getrokken. Bij de E-Bike met middenmotor ligt de motor in het midden van de fiets, wat zorgt voor een gevoel van stabiliteit. Een voordeel van deze fiets met middenmotor is dat de pedalen de fiets aandrijven en niet de motor. Deze fiets is vaak wel wat luidruchtiger en daarnaast is hij vaak ook wat duurder vergeleken met een E-Bike met voorwielmotor. Waar de voorkeur naar uit gaat is heel erg persoonsafhankelijk, dus kijk goed naar wat er bij jouw wensen past. 

Elektrische fiets 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een elektrische fiets. Het verschil met een E-Bike is dat je bij een elektrische fiets altijd zelf ook moeite moet doen om in beweging te komen en vooruit te gaan. Bij een elektrische fiets is er een motor aanwezig die tijdens het trappen zijn werk zal doen. Dat betekent dat de ondersteuning van de fiets afhankelijk is van hoeveel kracht jij zet op de pedalen. Als je bijvoorbeeld veel kracht uitoefent, dan zal de fiets door middel van een sensor deze kracht meten. Op basis van deze kracht zal de fiets zijn ondersteuning ook aanpassen. Net als bij de E-Bike, heeft ook de elektrische fiets verschillende soorten. Zo zijn er elektrische fietsen die 25 kilometer per uur kunnen rijden, maar ook elektrische fietsen die tot 45 kilometer per uur kunnen rijden. Ook hierbij moet je weer goed kijken naar waar je voorkeur ligt bij het aanschaffen van een fiets. Zoals je kunt lezen is er in ieder geval wel genoeg keuze. Bij de consumenten reviews van Amslod fietsen kun je hier meer over lezen.