Verschillende Drones

Voor de leek lijken alle drones wellicht op elkaar. Maar als je al zoveel ervaring hebt als ik, dan weet je dat er echt wel verschillen zijn. Hieronder benoem ik de meest voorkomende versies van een drone.
hubsan__31134_category

Helicopter
Vooradt drones voor consumenten op de markt kwamen, werd er voornamelijk gevlogen met de RC helicopters. Dit zijn op afstand bestuurbare helicopters. Deze kan je in de winkels kopen, maar worden ook veel zelfgemaakt. Een helicopter besturen is erg leuk, alleen voor beginners wat lastiger, omdat het voertuig niet stabiel in de lucht blijft hangen. Een helicopter wordt aangedreven door een of 2 rotoren met een verticale as. Bijzonder aan dit voertuig is dat hij verticaal kan opstijgen.
parrot__92388_category

Quadcopter
Een Quadcopter wordt aangedreven door middel van vier propellers. Deze drones maken gebruik van hellende bladen die symmetrisch ronddraaien. Twee propellers draaien tijdens het vliegen linksom, de andere twee rechtsom. De quadcopter is hierdoor stabiel in de lucht. Hij wordt daardoor ook vaak aangeraden om te kopen als drone voor beginnners en gevorderden. Het is een erg fijne drone en ik raad deze zelf dan ook aan, omdat het de meest gebruikte is en geschikt is voor gevorderden en beginners.
Hexacopteryuneec__92009
Een hexacopter wordt aangedreven door zes propellers. Dit zorgt ervoor dat deze zeer stabiel in de lucht blijft; tegen een vlaagje wind is hij wel bestand. Hierdoor is deze beter te besturen dan een quadcopter. Er is minder keuze in hexacopters dan in quadcopters; dit komt omdat quadcopters meer verkocht worden. De prijs van hexacopters ligt namelijk hoger, terwijl je ongeveer hetzelfde met beide producten kunt.

 

Octocopter
Een octocopter wordt doormiddel van 8 propellers aangedreven. Doordat de drone zoveel propellers heeft is deze erg makkelijk te besturen. Ook als er veel wind staat, blijft deze dronestabiel in de lucht hangen. Veel van deze drones hebben de optie van de meegeleverde controller om de drone stabiel in de lucht te laten zweven, zonder dat je er maar verder iets hoeft te doen.

De Octocopter is het meest geschikt voor de beginners, maar omdat ze relatief duur zijn, kan dit beginners nog weleens afschrikken. Persoonlijk zou ik hier niet voor kiezen als je nog weinig ervaring hebt met drones. Als je serieus aan de slag wil gaan met drones, dan zijn deze modellen prima.