Kleding als toegevoegde waarde voor je persoonlijkheid

Hoe je als persoon ook in elkaar zit, kleding zegt iets over jouw als mens. Met een eigen uitstraling en karakter. Welke zomerjurk je deze zomer ook kiest, dat beeld kun je grotendeels zelf bepalen. Hoe ben je of hoe wil je zijn? Samen met je haardracht, eventuele bril, accessoires  en wel of geen make up, laat je voor anderen een signaal achter. Dit ben ik. En dat is goed zo. Dat kan variëren van een heel naturelle look. Geen make up, geen geverfd haar en kleding die comfortabel zit. Tot een modieuze outfit waarbij alees op elkaar is afgestemd.Mits een sobere uitdossing toch een verzorgde manier van je uiterlijk is, kan dat ook een bewuste keuze zijn. Misschien wil je laten zien dat je wegblijft bij oppervlakkigheden in het leven. Want dat is wat mode natuurlijk ook is. Buitenkant die er bij nadere beschouwing minder toe doet. 

De eerste indruk

Weet wel dat je bij een eerste kennismaking al snel een beeld van jezelf neerzet. Binnen enkele seconden heeft ons menselijk brein een scan en eerste oordeel gemaakt. Op basis van uiterlijk en houding. Wanneer die allesbepalende introductie je niet zint, kost het heel veel tijd en moeite om dat te herstellen. Zorg er dus voor dat die eerste kennismaking het juiste beeld oplevert. En er altijd perfect opstaan lukt niemand. Een bad hair day overkomt iedereen wel eens. Ook jouw strijkbout garandeert niet de hele dag een ongekreukt bloesje. Make up vervaagt en je vermoeide uitstraling wordt gaandeweg de drukke werkdag steeds duidelijker. Het wordt je allemaal vergeven mits je ‘s morgens in de badkamer en voor je kledingkast je best doet. Met De leukste zomerjurken bestel je bij BK Leder. start je de dag goed. Wat de rest van de dag met je uiterlijk doet is alleen maar menselijk.

Slecht passende kleding is een dooddoener

Regel nummer één van een verzorgd uiterlijk is: Je kleren moeten goed passen. Al draag je de mooiste design jeans, wanneer die te strak zit wordt het een modeflater. Ook al draag je een maatje meer; nooit mag je outfit overtollige kilo’s benadrukken en in het oog laten springen. Niet omdat er iets mis is met een maatje meer. Je bent prima zoals je bent. Maar je wordt er wel onzeker en minder flatteus van. En dat is een uitstraling waar je van weg moet blijven. Draag ook dat maatje extra met trots en lef. Datzelfde geldt ook voor te grote en slobberige kleren. Ook dat straalt iets armoedigs uit. Niet zoals je gezien wilt worden.

Blijf kritisch

Neem in de winkel de tijd om de juiste maat jurk, broek of jas te kiezen. Laat je goed adviseren. Nee, dat is geen verkooppraatje van de goedverkopende verkoopster die niet eerlijk zegt of dat de kleding je ook goed staat. Eerlijk advies is soms moeilijk te verteren, maar brengt je wel bij de juiste en best passende kleding. Dit gaat over een stijl en maat. Na de aankoop van een mooi mode item moet het dus goed passen en je ook flatteren. Een aanvulling of bevestiging van je persoonlijkheid. Blijf kritisch op die mooie mode die je ooit kocht. Als je duurzaam wat langer met je kleding doet verandert er wel iets. Past het bloesje, jurkje of de jas van jaren geleden nog bij mijn figuur? Wat je ooit enthousiast kocht kan na verloop van tijd gaan tegenstaan. Dat kan zijn omdat je kleding sleets, vormeloos of flets is geworden. Kwaliteitskleding gaat echt lang mee. Maar let er op of het nog staat en past. Is het antwoord: ja, dan ben je duurzaam bezig, met oog voor mode. En een vergeten kledingstuk kan zomaar weer een reden zijn om te mixen en matchen met een nieuw mode item. Leuk, geld besparend en milieubewust.